HTML

Ancelotti az adu?!

2009.11.24. 20:05 hirnalon

A Chelsea drukkerei a 2005/2006-os szezon után először lehetnek igazán elégedettek imádott csapatuk teljesítményével. Amit eddig produkált a Chelsea a bajnokságban és a BL-ben, még azokat is teljes elégedettséggel tölti el, akik még mindig a portugál edzőzseni, Jose Mourinho visszajövetelét követelik.

Jose MourinhoSenki sem vitathatja el Jose Mourinho-tól a Chelsea-vel elért sikereit, és ha a Real Madridot vesszük példának, akkor azzal sem példálózhatunk ellene, hogy végül is világsztárokat kapott a keze alá, és könnyű dolga volt sikert sikerre halmozni. Azonban a játékosokat már neki kellett összefogni, és aztán csapatot faragni belőlük, ami például a már emlegetett Real Madridnál sokszor nem jön össze, hiába vásárolnak össze világsztárokat, amit az elmúlt évek eredményei is bizonyítanak.

A portugál mester távoztával sokan megjósolták a Chelsea hanyatlását, és diadalittasan bólogathattak az azóta eltelt két szezont követően, bár a Chelsea már Jose mester utolsó évében sem nyújtotta azt, amit elvártak tőle a drukkerek, pedig akkortájt érkezett Michael Ballack és Andrij Sevcsenko is a csapathoz. A sorozatos döntetlenek és a gólínség végül ahhoz vezettek, hogy alulmaradtak a bajnokságban a Manchesterrel szemben, és ez a rossz széria átnyúlt a következő szezonra, ez pedig a portugál edző távozását jelentette.

Azóta a csapat csak kereste régi mivoltát, de sem Avram Grant, sem az őt követő Scolari mester nem tudott maradandót alkotni. Guus Hiddink majdnem csodát tett, de a félév közben kölcsönbe érkezett, az oroszoknál munkálkodó vezetőedző sem tudta megmenteni a Chelsea botrányos évét, mely során a legrosszabb helyen végzett a csapat, amióta Roman Abramovics megvette az egyesületet.

Minden nyár változást hoz a klubok számára, és bár játékosok terén nem történt nagy mozgás a londoni klubnál, azonban ahogyCarlo Ancoletti az várható volt Hiddink távozásával, új vezetőedzőt neveztek ki a csapatnál: Carlo Ancelottit, aki még a hivatalos bemutatása idején is  csak gyötörte az angolt.

Ancelotti már a nyári edzőmeccsek során is megmutatta, hogy a Chelsea egy új arcát fogja mutatni a futballvilágnak a következő szezonban, amire titkon minden Chelsea drukker várt: látványos, szórakoztató, és mindenekelőtt eredményes focira. És bár még mindig az elején tart a Premiership, a Chelsea 13 forduló elteltével 33 ponttal, 5 ponttal megelőzve a második Manchester Unitedet, vezeti az angol bajnokságot! Ez még igazából nem is lenne olyan nagy meglepetés, de az, hogy a csapat 33 gólt lőtt, és mindössze 8-at kapott, az már igazán dicsérendő.

Már Scolari is próbálgatta ráerőltetni a támadófelfogású focit a csapatra az előző szezonban, ugyanakkor ez gyakran védelmi hibákkal járt, melyek főként a rangadókon bosszulták meg magukat.

A legfőbb fegyvertény, ami Ancelotti érdemeit emeli ki, hogy Mourinho óta ő az első Chelsea edző, aki végre képes a rangadókat is megnyerni, nem csak a kisebb csapatok ellen brillírozni. A csapat új filozófiáját rövid időn belül átörökítette Lampardékra, és nem túlzás azt mondani: a csapat előbb tért vissza a győzelmi ösvényre, minthogy Ancelotti  teljesen elsajátította volna az angol nyelvet.

A Chelsea a BL-ben is dominál, magasan vezeti csoportját, valamint versenyben van még az angol ligakupáért, és az FA kupáért is. Kétségtelen, hogy Ancelotti érkezése nagy löketet adott a csapatnak, és a nagy kérdés, hogy ez a lendület meddig tart ki? Szezon végére minden kiderül...

Szólj hozzá!

Címkék: chelsea ancelotti

A bejegyzés trackback címe:

https://focidave.blog.hu/api/trackback/id/tr441549838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása