HTML

Mi lesz veled, Liverpool?

2010.01.27. 19:57 hirnalon

Egy fantasztikus 2008/2009-es szezont követően, aminek a végén a Liverpool a bajnokság második helyén zárt, a liverpooli drukkerek okkal bizakodhattak, hogy a következő szezonban még ennél is többet érhetnek el. A valóság azonban teljesen mást hozott RafaBenitez csapata számára, a szezon 2/3-ánál csupán a bajnokság  5. helyén tanyázik a csapat, és a BL-versenyből már a csoportkörnél kiesett a gárda - de szerencséjükre még az Európa-ligában folytathatják, mivel a harmadik helyet sikerült azért megszerezniük a csoportban. A bajokat tetőzve, a Liverpool már a két hazai kupaversenyből, a Ligakupából és az FA kupából is kiesett már a sorozat legelején.

Habár a nyáron olyan liverpooli ikonok távoztak, mint Arbeola, Xabi Alonso vagy Hyypia, azonban Glen Johnson és Alberto Aquilani bizakodásra adhatott okot. Mégis mi lehet az oka a Liverpool idei vesszőfutásának?

Sokan Benitezt tartják bűnbaknak,miszerint már nem tudja eléggé motiválni a szívéhez nőtt játékosokat. Benitezzel 4 éves szerződéshosszabbítást kötöttek a Vörösök, de ettől függetlenül bármikor felbonthatják a szerződést, ha már a vezetőség is úgy látja, hogy Benitez nem tud javítani a dolgokon. A helyzeten az sem javít, hogy mostanság szóba került a spanyol tréner neve a Juventusszal, mint az olasz csapat következő vezetőedzője, és bár Benitez ügynöke cáfolta a híreszteléseket, sejtelmesen hozzátette, hogy a futballban gyorsan változnaka dolgok.

A Liverpoolnak az sem jött jókor, hogy több kulcsfontosságú játékosa is egyszerre sérült le, hosszabb időre. Fernando Torres még mindig lábadozik, Steven Gerrard a keddi Wolverhampton elleni összecsapáson már játszott, de egyelőre ő se tudott pluszt vinni a csapata játékába, és csupán egy döntetlenre futotta Benitez fiaitól.

Sokkal inkább valószínű, hogy a Pool vesztét a nyáron távozó játékosok nem megfelelő pótlása okozza, valamint hogy a jelenleg sérült kulcsjátékosok sem hozzák azt a formát, mint az ezt megelőző szezonban, mely a második helyre repítette a Vörösöket.

Akármi is húzódik a háttérben, a Liverpoolnak lassan össze kell kapnia magát, hogyha legalább az Európa-ligában indulni akarnak jövőre. Talán Torresék visszatérése segít a csapatnak átlendülni a holtponton, és visszatérni az angol bajnokság meghatározó csapatai közé, az Arsenal, a Chelsea és a Manchester United mellé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://focidave.blog.hu/api/trackback/id/tr801707390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása